DET HVIDE SNIT

IMPRO COMEDY

Anmeldelser og anbefalinger

 


Giv os Det Hvide Snit! Anmeldelse fra Arbejderen

 

Lobotomi, populært kaldet Det Hvide Snit, er en hjerneoperation, der har til formål at kurere psykiske sygdomme. Metoden, som blev udbredt fra slutningen af 1930'erne, gik ud på, at man afskar nervebaner fra pandelappen til dybere liggende regioner i hjernen, som er centrum for følelseslivet. 
Patienterne blev som zombier og opførte sig som om, "de havde fået et baseball-bat i nakken".
Det er i den forbindelse lidt af en gåde, hvorfor improteatergruppen The Return of Det Hvide Snit fra København har taget netop denne titel til sig. For der er sandt fordydende ikke skåret nogen nervebaner over til fantasiens boblende hjernekammer hos de implicerede. De er nogle af Danmarks bedste impro-skuespillere med mindst 20 års erfaring med skuespilfagets mest udfordrende genre, Impro Comedy, bag sig.


Nårh, måske er det fordi spillerne i forvejen er rablende sindssyge alle sammen...?
Nå, men. Senest viste The Return of Det Hvide Snit i et forrygende juleshow den 20. december i Krudttønden på Østerbro i København - kaldet Dogme Impro - at der absolut ikke er tæret på hverken kreativitet, spille- eller syngeglæde - trods vigende hårgrænse hos enkelte spillere.
Improteater går ganske enkelt ud på, at spillerne improviserer historier, situationer og sange frem efter publikums forslag. 
Denne aften fik vi for eksempel en hylende morsom scene om Danske Bank, der sagde "undskyld" til kunderrne for sin grådighed. Begivenheden fandt rent faktisk sted ude i "virkeligheden" samme dag, men blev grebet af et af aftenens publikummer, for lynsnart at blive omsat til kreativ og ganske vrælende klagesang på scenen af spillerne Jacob Nienstædt som bankdirektør og den gnækkende Søren Wichman som gammel bankkunde, der insisterede på at få lavet sin Pondus-konto om til en "Occupy-konto". Referencerne til Danske Banks utroligt misvisende og hykleriske reklamekampagne lå lige for.
Ellers ramte spilleren Bo Bødker flere gange hovedet på sømmet med sine sindssygt skæve påfund - for eksempel som ganske nyfødt baby, bundliderlig blomsterhandler eller som en stakkels hest, der var faldet i en dyb brønd(!) At visualisere de indre billeder, før nogen andre overhovedet havde set dem for sig, er hans helt klare styrke.
Gak gak. ja, det er det så absolut. Men det er virkelighedens verden så sandelig også derude. Hvor er det befriende, at kreativiteten og de åndelige kanaler tilsyneladende ikke er groet helt til af købekold materialisme og følelseskold Jantelov. Godt, der stadig er voksne mennesker derude, som nægter at blive "helt" voksne på den kedelige måde. Vi har jo hørt om forskning, der viser, at skolesystemet desværre er med til at sætte gang nedbrydningen af børns kreative sans alerede fra de allerførste klassetrin. Hvor er det dejligt, at nogen går i den anden retning og krydrer hverdagen for alle os andre og øser af hittepåsomhedens brønd. 
Ja, man pådrager sig faktisk en ret god, boblende følelse i kroppen ved at overvære showet. The Return of Det Hvide Snit har en helt igennem lægelig forklaring på fænomenet på sin Facebook-side:
"Nye videnskabelige undersøgelser viser, at en månedlig indtagelse af koncentreret improteater af høj kvalitet giver en mærkbar forøgelse af blodgennemstrømning til kroppens udsatte områder, og at der produceres langt mere endorfin i hjernen end normalt!"
Tak gak!"
4 ud af 6 stjerner

Polterabend

Det er os der takker.

Det var over alt forventning og alle synes det var fantastisk sjovt og var meget positivt overraskede. De fleste vidste ikke helt hvad der skulle ske og hvad de gik ind til. Men selve improteateret løftede stemningen gevaldigt til resten af dagen/aftenen, og mange der ikke kendte hinanden så godt før dagen, blev rystet mere sammen.

Det var fedt at prøve forskellige discipliner af, men jeg tror der var nogen der gerne ville have lavet den med de 6 historier (starter 1 mand med en historie, og går op til seks og ned igen) noget mere.

 

Men alt i alt en rigtigt god oplevelse med gode og venlige instruktører, der guidede uden at tage for meget føring. Vi var alle meget tilfredse og har nu også en fantastisk film af Peters første og rigtige bryllupstale.

 

Morten

Anbefaling Forumteater

 

Det bedste ved vores konference var vores brug af teatergruppen Det Hvide Snit  Konferencedeltagerne var vildt begejstrede for denne form. Styrken ligger helt klart i, at formen er med til at involvere medarbejderne "på den rigtige måde". Improteatrets virkemåde skaber en særlig vedkommende og autentisk oplevelse hos medarbejderne. På forunderlig vis lykkes det at nedbryde den almindelige modstand mod nytænkning. Ved at spille forandringerne igennem kvalificeres og engageres deltagerne til at gå ind forandringsprocesser på en virkelighedsnær måde. Derudover er det også morsomt- og det er der jo ikke meget, der er nutildags. Jeg ser en stor fremtid for improteatret i mange sammenhænge, hvor det handler om at skabe fornyelse og forandring. Jeg håber, at flere får øjnene op for denne metode. Den virker. 

Direktør Ole Holst, Formidlingscentret 


Anbefaling Underholdning

 

Vi havde inviteret Det Hvide Snit ud til et arrangement for 200 praktikvejledere i Kriminalforsorgen, til at løsne lidt op efter en tung og teoretisk dag. Selv om Kriminalforsorgen er en "lukket verden" man ikke kender så meget til ude fra, så lykkes det dem på en respektfuld måde at balancere på kanten mellem at underholde og karikere forholdet mellem indsatte og fængselsbetjentene samt forholdet mellem nyansatte elever og fængselsbetjente som praktikvejledere.

Det Hvide Snit leverede mere en en times veloplagt underholdning og forstod til fulde at inddrage og fastholde sit publikum. 

De bedste anbefalinger gives hermed videre . Forsat god sommer og igen tak for en god oplevelse . Mange hilsner Kristian 

Om Det Hvide Snits optræden fysioterapeut-uddannelsens 110 års fødselsdag på PH Metropol d. 12.10.2012

 

Hvis man ikke kan se sit snit til at se det Hvide Snit - så fratager man virkelig sig selv en god griner af en ordentlig oplevelse.

Vi oplevede en veloplagt garnision af sprudlende, skarpe og frem for alt, svært underholdende skuespillere incl. egen hus-pianist.

Det Hvide Snit leverede et bredt udvalg af forskellige genrer fra et bredt spektrum af teatersportens farligt fascinerende og lynhurtige impro-verden.

Gennem hele forestillingen var publikum med på den meget synlige sidelinje. Med forslag til genrer, køn og lokaliteter blev publikum livligt inddraget,

og var således med til at sætte rammerne for skuespillet. Det skabte grobund for dygtige improvisatoriske gimmicks såvel som det skabte rigelige mængder

af gak, gøjl, grin og grimasser. Særligt disciplinen hvor en frivillig fra publikum fik "genfortalt" sin dag fra de ubarmhjertige skuespillere på scenen, var til stor

underholdning.

En klar anbefaling til en underholdende stund, hvor det ikke gør noget, at det hele ikke er så pokkers politisk korrekt.

Anbefaling:

Vi havde på Ørestad Gymnasium fornøjelsen af at have besøg af 6 undervisere fra Det Hvide Snit til 90 elever på vores studieretningsdag i globaliseringsstudieretningen. Vores fokus var, at forsøge at skabe en sundere fejlkultur blandt eleverne, så de ikke er bange for at byde ind i undervisningen. Det hvide Snit gav eleverne en “impro” indsprøjning og der var smil og grin mens grænser blev overstrådt. Dagen sluttede med en forestilling, hvor  Det hvide Snit formåede at få alle elever på scenen. Det var en super dag - både elever og lærere fik redskaber med os, som vi kan bruge i det videre arbejde. 

Med venlig hilsen 

Christina Nordentoft

Lektor, Globale Gymnasier Koordinator

Ørestad Gymnasium


Anbefaling Personalekonference

 

Stærkt medlevende og absolut en gevinst for hele personalegruppen. Stærkt !!! Wauuww hvor var det godt.... Disse var enkelte af kommentarerne da skuespillerne fra Det Hvide Snit var forbi vores personale-konference. Vi anbefaler virkelig ICC til arrangementer hvor man er ude efter en oplevelsle lidt ud over det sædvanlige... 

mvh. Casper Romme Jacobsen - afd. leder fritidsklubben ESKILD

Anmeldelse af Det Hvide Snit

 

I forbindelse med et skoleforløb i 7.klasse, om “at være på”, arrangerede vi en teatertur, så eleverne kunne blive inspirerede til, hvordan man selv kan ytre sig foran andre mennesker. Jeg søgte rundt omkring efter et stykke, som kunne være relevant og faldt over Det Hvide Snit.. 

Showet er fuldstændigt improviseret, så det er op til publikum at bestemme, hvad der skal ske, og hvad de forskellige optrædener skal omhandle. For en 7. klasse kan det ikke blive bedre, og jeg må sige at deres fantasi ikke havde nogen grænser den aften.  Skuespillerne skabte en strålende og grinagtig underholdning, hvor grænser og hæmninger er en by i Rusland. De formåede at nå ud til alle aldersgrupper og tog os med i en rejse gennem genrens verden, lige fra drama og gys til rap med Nik og Jay. 

Stykket kan klart anbefales til undervisning i udskolingen, da eleverne lærer at åbne op for deres indre skuespiller og samtidig får et indblik i, hvad kropsprog og mimik betyder for en god præstation.  

Vi fik hvad vi søgte og mere til. Et fantastisk professionelt og engageret stykke arbejde. 

Anbefaling ZULU

 

Jeg havde ikke set teatersport siden hatten gik rundt på tv, og slet ikke oplevet det in persona. Min aften på Krudttønden i selskab med Det Hvide Snit skulle i den grad rette op på den misere. Jeg sad pludselig i et fyldt lokale og følte mig som en del af det stampublikum, der indforstået med aftenens rutiner i dén grad bidrog til slagets gang. To ting skete for mig den aften; jeg blev forsikret om at teatersport til stadighed er i udvikling og genfandt samtidig en glæde ved den rene improvisationsform.

Jesper Holger - Festivalleder - ZULU Comedy Festival